Move Forward Party Scandal: Nonthaburi MPs nyårsbråk avslöjar över 20 misstänkta under polisens granskning

Nonthaburi—

Klockan 10:30, den 16 januari 2024, avslöjade Parit Wacharasindhu, talesmannen för Move Forward Party, offentligt framstegen i utredningen av fallet med Nonthaburis parlamentsledamöter som fysiskt attackerade varandra på en nyårsfest den 13 januari .

Enligt en rapport från polisen blev Kittipat Suriyachan, den personliga assistenten till Mrs. Panyarat Nanthaphusitanon, Nonthaburi District 2 MP, allvarligt överfallen av mer än 20 personer under en nyårsfest den 13 januari i Wat Pho Phueak, Bang Kruai, Nonthaburi.

För närvarande utförde poliserna en utredning och samlade in CCTV-filmer för att hålla inblandade individer ansvariga för fysiska övergrepp.
Talesmannen för Move Forward Party uppgav till thailändska medier att rättsprocessen involverade polisen som för närvarande utredde bevis och gärningsmän, och partiets interna utredningsprocess genom disciplinnämnden.

Efter att partiet informerats om händelsen inleddes en utredningsprocess för att påskynda upptäckten av fakta och för att vidta rättsliga åtgärder mot partimedlemmar som begår brott och ställer offret till rätta, uppgav talesmannen för Move Forward Party.

Move Forward-disciplinnämnden skulle utreda vidare angående inblandade personer utanför partiet och motivet bakom händelsen, tillade talesmannen för Move Forward Party.

Inledningsvis begärde offret Kittipat en etisk utredning till disciplinnämnden för Anusorn Kaewwichian, parlamentsledamot i Nonthaburi distrikt 3, i december 2023 och de påstods båda ha haft en personlig konflikt när Kittipat förberedde sig för att ställa upp i lokala val i Nonthaburi distriktet 3 under Anusorns område, rapporterade thailändska medier.

Men Move Forward Party lovade att hålla gärningsmän ansvariga för sina brott och straffa dem efter deras svårighetsgrad, sade talesmannen för Move Forward Party.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.