Fågelfångare i Pattaya-området elektrocuterad, en annan allvarligt skadad

Pattaya —

Två thailändska män har blivit elektrocuterade av en högspänningsledning när de ägnade sig åt fågelfångningsaktiviteter nära Thammasat Universitys Pattaya Campus på onsdagen. Händelsen krävde en mans liv och lämnade allvarliga brännskador på den andre.

Ungefär klockan 5:30 den 17 januari underrättades Pattaya-polisen om händelsen, som inträffade i närheten av Thammasat Universitys Pattaya Campus, Moo 5, Pong-distriktet, Banglamung-distriktet, Chonburi-provinsen. Vid ankomsten hittade myndigheterna en brand med en radie på cirka 400 meter, och inom brandzonen upptäckte kropparna av två thailändska män som hade blivit svårt brända.

En av männen, identifierad som Kritsana Namdokmai, 35, dukade av av sina skador på platsen efter att ha fått brännskador på nästan 80 % av kroppen. En annan man, Mr. Kananek Wasanti, 37, överlevde händelsen men fick allvarliga brännskador i ansiktet, båda benen och mitten av ryggen. Han fördes till Bangkok Pattaya Hospital för akut behandling.

Polisen i Pattaya hittade på platsen en fågelbur, med en levande duva inuti, och ett helt bränt aluminiumrör som var cirka 10 meter långt.

Enligt Kritsanas far, Pong Namdokmai, 72, höll hans son och hans vän på att sätta upp fågelfällor i området när incidenten inträffade. Han trodde att ett aluminiumrör som hölls av hans son av misstag kom i kontakt med en högspänningsledning ovanför, vilket resulterade i en våldsam elektrisk stöt. Chocken dödade hans son och utlöste även en skogsbrand som påverkade den omgivande gräsmarken.

Kroppen av Kritsana skickades till Banglamungs sjukhus för detaljerad rättsmedicinsk undersökning, och den skadade personen får medicinsk behandling på Bangkok Pattaya Hospital. Polisen utreder för närvarande händelsen för att fastställa den exakta orsaken.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.