Invånarna i Chonburi oroade av en rad heminbrott

FOTO: TMN Kabel-TV Pattaya

Chonburi —

Flera husägare i Chonburis Mueang-distrikt uppmanar polisen att fånga en grupp inbrottstjuvar som stal värdesaker till ett värde av miljontals baht från deras hus i december förra året 2023.

Invånarna i Moo 7 i Napa är fortfarande skakade efter en rad inbrott riktade mot deras hem. En husägare, Mr. Por (pseudonym), talade med lokala reportrar och berättade om stölden i hans tvåvåningshus som inträffade natten till den 28 december.

Han uppgav att tre tjuvar tagit sig in i hans hus och letat igenom hans tillhörigheter i vardagsrummet och sovrummet. De tog många värdefulla föremål från Mr. Por, som guld, amuletter, lyxväskor och till och med hans barns skolväska som de använde för att bära de stulna föremålen efter att ha dumpat hans barns böcker och skolprylar på golvet.

"Det bröts in i tre bostäder den dagen," sade Por. "Jag förlorade totalt 1.2 miljoner baht."

Tjuvarna, misstänkta för att ha tagit sig in genom de bakre portarna till Mr. Pors hus som ansluter till en tjock bananträdgård, gick sedan vidare till två andra hus i närheten. En husägare rapporterade att han förlorat 500,000 14 baht i kontanter, ett skjutvapen och en Rolex-klocka, medan en annan sörjde stölden av guld som vägde över 5 baht. De sammanlagda förlusterna från alla tre inbrotten översteg XNUMX miljoner baht.

I rädsla för att de stulna värdesakerna kan gå förlorade för alltid om förövarna förblir på fri fot, uppmanade Mr. Por Chonburi-polisen att vidta snabba åtgärder. Han betonade vikten av att gripa de skyldiga för att förhindra att liknande incidenter plågar samhället i framtiden.

FOTO: TMN Kabel-TV Pattaya
FOTO: TMN Kabel-TV Pattaya

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.