Thailand avslöjar enorma litiumreserver, ökar utsikterna för elfordonsindustrin

Nationell-

Den 18 januari 2024 avslöjade Mrs. Radklao Inthawong Suwankiri, vice talesperson för den thailändska premiärministerns kansli, offentligt en upptäckt, av det thailändska industriministeriet, av två potentiella litiumreserver i Reung Kiet och Bang I Tum, i Phang Nga .

Dessutom upptäcktes en enorm mängd natriumreserver i nordöstra Thailand. Båda mineralreserverna, litium och natrium, var viktiga råvaror som användes vid tillverkningen av elfordonsbatterier. Det skulle öka Thailands potentiella beredskap att avancera som ett regionalt nav för produktion av elbilar, sa Radklao.
Enligt statistik från det thailändska departementet för primärindustrier och gruvor fanns det litiumresurser på mer än 14.8 miljoner ton, vilket landade Thailand i topp 3 globala rankningen.
Denna upptäckt var goda nyheter som potentiellt skulle expandera elbilsindustrin i Thailand med ett stort steg och locka thailändska och internationella investerare att etablera nya fabriker, sa Radklao.
Det uppskattades dock att efterfrågan på litium skulle fördubblas 2025 och mer än 2 miljoner ton skulle behövas till 2030, påpekade Radklao.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.