Thailändska polisen slår ut internationellt ficktjuv- och kreditkortsstöldgäng i Bangkok

Bangkok—

Klockan 9:00, den 20 januari 2024, fångade Thai Metropolitan Police Bureau en ficktjuv och kreditkortsstöldgäng som stal från utländska turister vid turistattraktioner i Bangkok.

Enligt en rapport från polisen identifierades de misstänkta offentligt som Warongrit Rattanakijpisan, 46, Jirapa Saejiw, 39 och Manatsanan Naiphongsri, 44, och greps anklagade för att ha konspirerat innehav av olagliga ämnen, typ 1, utan tillstånd.

De misstänkta greps på ett berömt hotell i Soi Suea Yai, Ratchadaphisek Road, Chatuchak, Bangkok, den 19 januari, sade polisen.

Dessutom beslagtog polisen en mängd metamfetamin, 4 maskiner för elektronisk datainsamling (EDC), 2 loggböcker som registrerade inblandade individer och andra relevanta bevis.


Tidigare har polisen spårat tre kineser som påstås ha stulit kreditkort från utländska turister i Wat Phra Kaew den 6 januari. Efter polisutredningen var gruppledaren enligt uppgift Warongrit som påstås ha gett order till andra underordnade inklusive kineser.

Warongrit hade en skyldighet att rekrytera andra gängmedlemmar och hitta EDC-maskiner. Dessutom var Warongrit en person under en öppen arresteringsorder för försök att exportera olagliga ämnen till Sydkorea, enligt polisen.

Polisen hade spårat gruppen i fyra år, men gruppen hade ingen permanent bosättning och inga spår kvar. Efter en veckas polisutredning dök Warongrit enligt uppgift upp i Soi Suea Yai, Bangkok, vilket ledde till att polisen arresterades i hans trygga hus.

Gruppen hade också en välplanerad plan för att lura thailändska banker och förfalskade identiteter för utlänningar kopplade till en kinesisk ledare för samtalsoperatörsbedrägerier, enligt polisen.
Till en början eskorterade polisen Warongrit och andra medlemmar med egendom i tvist till Phahonyothins polisstation för vidare utredning och rättslig behandling.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.