Myndigheterna identifierar alla 23 offer som dödades i Fireworks Factory Explosion

PRESSMEDDELANDE:

Myndigheterna har slutfört identifieringen av alla 23 offer som dödades i förra veckans explosion i en fyrverkerifabrik i Suphan Buris huvudstadsdistrikt, där kvarlevorna har återlämnats till varje offers familj efter en grundlig rättsmedicinsk undersökning med fingeravtryck och DNA-analys.

Biträdande nationell polischef Pol Gen Kittirat Phanphet bekräftade att den sista saknade mänskliga delen upptäcktes i en närliggande damm, vilket avslutade den uttömmande sökningen efter rester och kemikalierester i området.

För att säkerställa de omgivande samhällenas välbefinnande sa Papinwit Laongkaew, chef för Suphan Buri provinsens katastrofförebyggande och lindrande kontor, att provinsguvernören har fått i uppdrag att ge ytterligare hjälp till de som drabbats av tragedin och verifiera att lokala vattenkällor finns kvar. oförorenad.

Ett beslut har också tagits om att stänga den tillfälliga assistansanläggningen i Wat Rong Chang. Stödinitiativ för de familjer som drabbats av tragedin pågår dock, med både polis och lokala administrativa enheter som fortsätter att ge hjälp vid Wat Rong Chang.

Tjänstemän indikerar att de avlidna kommer att få religiösa begravningsriter i sina respektive hemstäder, med arrangemang för att transportera deras kvarlevor till flera tempel, såsom Wat Lat Krachap, Wat Kwang, Wat Phra That, Wat Rong Chang, Wat Sangkhachai, Wat Pong Mai, och Wat Santi Phalaram.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.