Thailändska regeringstjänstemän ska undersöka turistridning i cabriolet med lejonunge i Pattaya

FOTO: Khaosod

Pattaya —

Thai National Parks Department inleder en utredning av en utländsk man som sågs köra genom Pattayas gata i en Bentley, åtföljd av vad som verkar vara en lejonunge i baksätet.

Händelsen kom till ljus från en viral TikTok-video postad av en användare som heter "Ann Isaan Ryssland (แอน อีสานรัสเซีย)". Klippet föreställde tydligt ett vitt lejon som sitter i en lyxig Bentley med öppet tak och korsar den livliga gatan i Pattaya.

På bilderna framstod flera bilister som oroade och något oroliga över lejonets närvaro, med tanke på närheten mellan dem och djuret. Lejonet självt verkade dock lugnt och tamt och verkade ha halsband och koppel.

Som svar på incidenten utsåg Mr. Atthaphon Charoenchansa, generaldirektören för departementet för nationalparker, omedelbart relevanta tjänstemän att utreda incidenten.

Den 23 januari sa Mr. Atthaphon att tjänstemän försöker identifiera ägaren till lejonungen i fråga för att kontrollera deras ägardokumentation. För närvarande finns det bara fyra individer och en djurpark i Chonburi-provinsen som lagligt har förklarat att de äger 15 lejon. Det är lagligt att äga exotiska djur som lejon i Thailand, men kräver något omfattande tillstånd och licenser.

Vid tidpunkten för rapporteringen är det ännu inte klart om utlänningen i videon är ägaren till lejonet eller hur de skaffat det. Icke desto mindre sa Mr. Atthaphon att det fortfarande anses vara en kränkning att föra ut rovdjur från deras auktoriserade område för omvårdnad och att köra runt med dem på allmänna utrymmen i olämpliga fordon om de inte officiellt transporteras med tillstånd.

Mr. Atthaphon uppgav vidare att baserat på videon är lejonet ungefär 5-6 månader gammalt. Det är ett vitt lejon som för närvarande är mycket efterfrågat, där varje unge får ett pris på cirka 500,000 XNUMX baht. Denna popularitet observeras bland både utländska medborgare och thailändska medborgare, särskilt i Chonburi-området.

Mr. Atthaphon uppmanar allmänheten att kontakta nationalparksavdelningen via 1362 hotline för att ge mer information om incidenten.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.