Sattahip Navy beslagtar olagligt oljetransporterande fartyg i Thailandbukten

FOTO: TMN Kabel-TV Pattaya

Sattahip —

Den kungliga thailändska flottan i Chonburis Sattahip-distrikt beslagtog ett illegalt oljetransporterande fartyg i Thailandbukten den 22 januari 2024.

Efter ett tips avlyssnade och kvarhöll fartyget fartyget nära Ta Lu Island i Rayong-provinsen. Enligt rapporter hade fartyget olagligt modifierats för att transportera olja efter att det ursprungligen registrerades som ett styckegodsfartyg. Vid inspektion upptäckte thailändska myndigheter 104,000 XNUMX liter dieselbränsle som påstås ha undandragits från skatt och tre besättningsmedlemmar ombord.

Fartyget eskorterades till Naval Command Headquarters i Sattahip för vidare utredning. Besättningsmedlemmarna utreds under tiden av relevanta tjänstemän även om deras identiteter har undanhållits under presstiden.

Den framgångsrika operationen var en samordnad insats mellan Center for Maintenance National Maritime Interests Region 1, Excise Department, Marine Offices Pattaya och Rayong Branches och Chonburi Provincial Fisheries Office.

FOTO: TMN Kabel-TV Pattaya

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.