Nakhon Ratchasima firar UNESCO-status: 8:e årliga fossilfesten

Nakhon Ratchasima-

Den 25 januari 2024 presiderade Suwat Liptapanlop, rådets ordförande för Nakhon Ratchasima Rajabhat University, den 8:e fossilfestivalen 2024 under konceptet World Paleontopolis vid Mall Korat.

Suwat uttalade offentligt att Fossilfestivalen var en viktig händelse som hölls från den 25:e till den 28:e januari då Nakhon Ratchasima tillkännagavs som en UNESCO Global Geopark den 24 maj 2023. Festivalen publicerade också turismpotentialen i Nakhon Ratchasima, sa Suwat.

Geoparken täckte fem distrikt inklusive Mueang, Sikhio, Sung Noen, Kham Thale So och Chaloem Phra Kiat.

Vidare var Nakhon Ratchasima en av de fyra provinserna i världen som var en UNESCO Trippelarvsstad inklusive världsarv: Dong Phaya Yen, Khao Yai, biosfärreservat: Sakaerat och World Geopark: Korat Geopark.

Men bara 5 % av utländska turister besökte nordöstra Thailand eller Isan. För att öka turismen i Isan, skulle Nakhon Ratchasima initiera världsarvsturism, ett UNESCO Triple Heritage City-program, inklusive integration av relevanta thailändska organ, och även kombinera natur- och kulturell turism, anmärkte Suwat.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.