Schweizisk volontär tappar armen i Chiang Mai: Black Bear Attack uppmanar akut räddning och medicinsk behandling

Chiang Mai-

Den 25 januari 2024 fick Chiang Dao-poliser en rapport om en frivillig från Swiss Wildlife Foundation som förlorade en arm när han matade en svart björn i en penna i Chiang Dao, Chiang Mai.

Den schweiziska volontären, offentligt identifierad endast som herr Stefan, led en allvarlig skada när hans högra underarm slets av när han matade en svart björn i en penna, enligt polisen.

Räddningsteamen uppgav att offret matade den svarta björnen som vanligt, men när han nådde sin högra arm inuti pennan bet den svarta björnen rasande och slet av hans underarm.

Räddningsteam utförde första hjälpen för att stoppa blödningen och förde ut hans högra underarm ur björnen innan han omedelbart överfördes till Chiang Daos sjukhus för omedelbar medicinsk behandling.

Inledningsvis rapporterades det att svartbjörnen hölls lagligt på Chiang Dao Wildlife Foundation sedan 1993. Till en början stod den svarta björnen under överinseende av Pha Daeng National Park, Chiang Mai, innan den överfördes till den nya viltreservatet, enligt till Wildlife Foundation-tjänstemän.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.