Srisuwan Janya grips för påstådd utpressning: Anti-korruptionskommissionen arresterar i mutfall

Nationell-

Klockan 3, den 00 januari 26, inspekterade den thailändska offentliga sektorns antikorruptionskommission (PACC) tre platser i Pathum Thani på tre anklagade aktivister som påstås ha hotat med mutor från en regeringstjänsteman i utbyte mot att inte trakassera dem för utredning .

Enligt en rapport från PACC lämnade Natthakit Khongthip, generaldirektören för risavdelningen, en klagomålsrapport angående Mr. Srisuwan Janya, en thailändsk berömd serieframställare, Yoswarit Chuklom, ledare för Ruam Thai Sang Chart Party, och Pimnattha Jiraputthiphak, en före detta kandidat för Ruam Thai Sang Chart Party, för att ha utpressat pengar på 3 miljoner baht i utbyte mot att inte avslöja påstådd korruption i ett risprojekt.

Men Natthakit sa till PACC att han påstås ha förhandlat med de anklagade aktivisterna ner till 1.5 miljoner baht. Natthakit trodde att han utförde sina uppgifter öppet men han var rädd att de anklagade aktivisterna skulle fortsätta trakassera och misskreditera honom. Som ett resultat ska Natthakit först ha betalat 140,000 XNUMX baht och i hemlighet filmat mutavtalet, enligt PACC.

Efter en PACC-utredning fann man att de anklagade aktivisterna verkligen bad om mutor för att sluta trakassera Natthakit. PACC begärde arresteringsorder från Thai Central Criminal Court for Corruption and Misconduct i Srisuwan, Yoswarit och Pimnattha.

PACC genomförde en plan med Natthakit för att ge en muta på ytterligare 500,000 XNUMX baht till de anklagade aktivisterna. Men när PACC-tjänstemän dök upp, ska Srisuwan ha kastat bort pengarna i ett försök att bli av med bevisen.

PACC-tjänstemän kunde hämta bevisen och fångade Srisuwan innan de genomsökte huset för att samla in ytterligare bevis. Dessutom bjöds Srisuwans fru in till förhör för att avgöra om hon var inblandad i fallet eller inte.

Yoswarit och Pimnattha var dock under förhandling om att kapitulera på Nang Loengs polisstation. De berörda myndigheterna skulle hålla en presskonferens om detaljerna i ärendet snart när ärendet nått sin slutsats.

Från och med idag, den 27 januari 2024, har Srisuwan hävdat att han är oskyldig och slängt pengarna för att göra det klart att han inte var inblandad och inte ville ha pengarna eftersom han påstods vara inblandad och inte var inblandad i några mutor. situation. Han säger att han kommer att ta fallet till domstol för att bevisa sin oskuld.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.