Royal Thai Army auktionerar utbildade militärhundar: Labrador hämtar högsta bud på 95,000 XNUMX baht

Nakhon Ratchasima-

Klockan 9:00, den 27 januari 2024, höll Royal Thai Army Animal Department en auktion av 54 pensionerade eller ej kvalificerade hundar till entusiastiska individer på Military Dog Center Club, Pak Chong, Nakhon Ratchasima.

Alla hundar klarade valpträningsprogrammet av militären med goda egenskaper. Många entusiastiska individer registrerade sig för auktionen eller var intresserade av att se sötheten hos labradorer, schäfer och marinois, med totalt 54.

Startpriset var 1,500 2,000 till 100 XNUMX baht med en höjning på XNUMX baht per bud. Deltagarna behövde ta med eget koppel och penna för transport.

Överste Jirawat Maksap, befälhavaren för det militära hundcentret med The Animal Department of the Royal Thai Army, avslöjade offentligt att de tränade hundarna var steriliserade och vaccinerade. Även om hundarna hade ett band med uppfödarna och tränarna kunde dessa hundar till sin natur anpassa sig till en ny ägare och miljö, sa överste Jirawat.

"Hundarna i auktionen var inte kvalificerade för militärtjänst på grund av vissa kroppsförhållanden och egenskaper såsom deras kroppsvikt, bristande kvickhet och entusiasm, eller oförmögna att svara på kommandon. De tenderade att ha en sötare sida än en formidabel sida, men de var vältränade och tog examen från valpträningsprogrammet”, sa överste Jirawat.

För närvarande har Military Dog Center Club i Nakhon Ratchasima mer än 700 militärhundar i tjänst. Deras huvudsakliga uppgifter var att utföra militära operationer som explosiva upptäckter, räddningsuppdrag, narkotikasökningar och brottsförebyggande, uppgav överste Jirawat.

Auktionen följde militära bestämmelser och intäkterna skulle spenderas på mat, veterinärräkningar och andra diverse kostnader, enligt överste Jirawat.
Det högsta budet var 95,000 XNUMX baht, en labrador, noterade thailändska medier.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.