Thailändsk kvinna följer GPS och hamnar strandsatt på den lilla bron i Phrae

Phrae —

En thailändsk kvinna hittade sin bil betänkligt uppflugen på en liten bro över Yom-floden i går kväll efter GPS-felledning.

Incidenten inträffade ungefär klockan 5 den 40 januari när Makun Inchan, en 28-årig bosatt i Wiang Thong i Phrae-provinsen, försökte korsa den gamla hängbron över Yomfloden och blev förvånad över att hitta en vit Honda City sedan strandade på bron.

Enligt rapporter hade den 120 meter långa bron länge varit avsedd för fotgängare och bedömts olämplig för stora fordon på grund av sin smala yta. Makun, efter att ha hört sedanförarens vädjanden om hjälp, kontaktade omedelbart räddningstjänsten.

Bilen var cirka 15 meter upp på bron, med dess främre vänstra hjul fast i en lucka. Lyckligtvis kunde räddningspersonalen, med hjälp av två traktorer, dra tillbaka den till säkerhet utan att någon skada skedde.

Under en intervju med den oidentifierade thailändska kvinnliga föraren visade det sig att hon var från Nong Muang Khai-distriktet och reste för att besöka en vän i Sung Men. Hon avslöjade att hon aldrig hade varit i området tidigare, så hon förlitade sig enbart på ett GPS-system för att komma till den fästa platsen som hennes vän skickade henne.

Men hon påstod att GPS:en instruerade henne att korsa det som kallas Wiang Thong Bridge, så hon bestämde sig för att följa dess vägledning utan att veta om brons begränsning.

”Jag fokuserade på GPS:en och såg mig inte omkring. Jag trodde att bron var robust och förmodligen användes av andra. När jag fastnade var jag så rädd eftersom jag var mitt i Yomfloden. Jag var rädd att bilen skulle falla i floden, så jag klev ur bilen för att söka hjälp, säger kvinnan till media.

Herr Makun, invånaren, uppgav att bron byggdes för cirka 40 år sedan och endast var lämplig för små motorcyklar och fotgängare. Han uppmanade relevanta myndigheter att sätta upp tydliga varningsskyltar för att varna andra.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, Ämnen, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!
Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.