Uppdatering: 14-årig student erkänner att ha dödat klasskamraten under påstådd mobbning i Bangkok; Polisen utreder motiv

Bangkok—

Klockan 3:50, den 29 januari 2024, avslöjade Khlong Tan-polisen offentligt resultatet efter att ha förhört en 14-årig elev som påstås ha knivhögg en annan elev till döds på en skola i Phatthanakan 26, Suan Luang, Bangkok.

Läs om en 14-årig elev som ska ha knivhuggit en annan elev till döds på en skolmorgonsamling.


Den 14-åriga studenten, vars namn undanhållits av polisen enligt lagen för att skydda minderåriga, ska ha berättat för polisen att han hyste agg mot offret som påstås ha mobbat och tagit hans lunchpengar regelbundet under lunchrasterna i skolan. Offret ska ha skadat den 14-åriga studenten fysiskt tre till fyra gånger på två veckor, enligt polisen.

På händelsedagen ska den 14-åriga studenten ha köpt en fickkniv och begått ett knivbrott mot offret genom att sticka offrets hals och lämna honom ihjälblödande, enligt polisen.

Vid polisförhör med skollärare angående den tidigare nämnda mobbaren rapporterades att de inte sett något mobbningsbeteende mot den misstänkte 14-åringen. Vidare var det obligatoriskt att slumpvis inspektera för vapen på morgonen, enligt skolans utlåtande.

Enligt en rapport från polisen testade den misstänkte 14-åringen negativt för ett drogtest, men den 14-årige studenten ska ha erkänt att han provat marijuana en gång i september 2023.

Inledningsvis skulle polisen i Khlong Tan begära en diagnos av den 14-årige studenten misstänkt för psykisk hälsa från psykologer för att sammanställa en ärenderapport för vidare rättslig behandling.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.