Schweizisk man erkänner sin frus dödande men påståenden var oavsiktliga; Polisen undersöker mystiskt försvinnande i Nakhon Ratchasima

Nakhon Ratchasima-

Den 29 januari 2024 anmälde sig en schweizisk man till Khonburis polisstation i Khon Buri, Nakhon Ratchasima, för att begära hans pass som polisen tidigare hade beslagtagit. Polisen förhörde honom istället angående hans fru som försvann mystiskt den 8 januari 2024.

Enligt en rapport från polisen försvann Orathai, hustru till en schweizisk man vars namn endast avslöjades offentligt som Mr. Roland, på ett mystiskt sätt försvunnet den 8 januari.

Polisen genomförde en utredning av Orathais försvunna fall och det rapporterades att hon tidigare förlorat sin före detta schweiziska man 2021 och lämnades med arvspengar på cirka 13 miljoner baht. Orathai flyttade enligt uppgift tillbaka till Thailand och bodde med Roland i två år i Khon Buri, Nakhon Ratchasima.

Men Roland ska ha bråkat med Orathai innan hon försvann, enligt polisen.

Poliserna förhörde Roland i mer än fem timmar tills han enligt uppgift erkände att han hade ett hetsigt argument med Orathai och påstods ha strypt henne till döds men hävdade att det var oavsiktligt. Roland ska sedan ha transporterat kroppen till ett majsfält vid Khok Kruat-Don Khang Road, Khon Buri, för att göra sig av med kroppen, enligt polisen.

Till en början tog polisen officiellt Roland i förvar och genomförde en utredning för att fastställa motivet bakom händelsen och söka efter kroppen.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.