Dödsolycka i Samut Prakan: Företagsbuss störtar in i kanalen, 3 döda, 22 skadade

Samut Prakan—

Den 3 februari 2024 gav Samut Prakan lokala media en uppdatering om en nyligen genomförd olycka med en företagsbuss med mer än 20 passagerare som tappade kontrollen och störtade ner i en kanal på 200-åriga Rattanakosin Road, Bang Bo, Samut Prakan.

Läs om den tidigare artikeln om företagsbussen Samut Prakan som störtade i en kanal på 200-åriga Rattanakosin Road, Bang Bo, Samut Prakan.

Samut Prakan räddningsteam och lokalbefolkningen krossade bussrutorna och räddade alla överlevande passagerare utanför den välta bussen i en kanal. De skadade passagerarna fick hjälp med första hjälpen innan de fördes till ett närliggande sjukhus.

Räddningsteamen hittade två avlidna kroppar som satt fast i bussen och hämtade dem och en person förklarades senare avliden på ett lokalt sjukhus. Som ett resultat rapporterades det 22 skador och 3 skadade.

Polisen stängde av trafiken och en kran sattes in för att lyfta bussen för att räddningsteam skulle skyndsamt söka efter offer.

Atthaphon Saibut, ett 23-årigt vittne, berättade för räddningsteamen att företagsbussen rusade över en bro som korsade kanalen, dessutom var bron smal och hade inga gatlyktor. Bussen krockade sedan med en sidobom och störtade ner i kanalen.

Herr Rung Phromsart, en före detta bychef i området, berättade för räddningsteamen att denna väg hade varit under uppbyggnad i mer än två år och var ganska mörk, särskilt broarna över kanalen. Rung bad relevanta myndigheter att tillhandahålla en ljuskälla för att förhindra upprepade olyckor eftersom en taxi tidigare störtade in i en kanal och krävde ett liv.

Till en början skulle polisen utreda fallet och förhöra busschauffören och vittnen för att fastställa den exakta orsaken till olyckan.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.