Hotell i Pattaya ser hög beläggning inför kinesiska nyåret

Pattaya —

Land and House Plc (LH) rapporterade höga beläggningsgrader på sina Grand Centre Point-hotell i både Bangkok och Pattaya inför den kommande festperioden för det kinesiska nyåret, enligt Wit Tantivorawong, vd för supportavdelningen för LH.

Herr Wit uppgav att rumsreservationer på LH-hotell nådde 80-90 % före det kinesiska nyåret, som kommer att pågå från 7-15 februari. Han lyfte fram en anmärkningsvärd ökning av oberoende kinesiska resenärer, särskilt i Pattaya. Festivalen lockade också en varierad blandning av turister, med 40-50% thailändska och resten av olika nationaliteter, inklusive kineser, malaysier, indianer och européer.

Turismsektorns återhämtning har påverkat alla hotellsegment positivt. Herr Wit noterade förbättrade beläggningsgrader och stabila rumspriser, med hotell i Bangkok som sträckte sig från 4,000 5,000-5,000 6,000 baht per natt och hotell i Pattaya från XNUMX XNUMX-XNUMX XNUMX baht per natt.

Herr Wit tillskrev det positiva resultatet till regeringens policy att erbjuda gratis och permanenta visum till kinesiska medborgare. Han hoppades att programmet kommer att utöka integrationen till andra länder även i framtiden. Dessutom förväntas det hoppfulla införandet av ett engångsvisum för sex CLMV-länder ytterligare gynna turism och hotell, sade Wit.

Mr. Wit trodde att den förenklade visumprocessen kommer att uppmuntra turister att besöka Thailand lättare och stanna längre.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.