Thailändsk polis slår till mot narkotikasmuggling i nordöstra Thailand

Nationell-

Den 3 februari 2024, Pol. Generallöjtnant Sarayut Sa-nguanphokai, befälhavaren för provinspolisregion 4, och relevanta tjänstemän höll en presskonferens på Kalasin provinspolishögkvarter om operationen "No Place for Drugs" för att utrota nätverk för narkotikahandel i nordöstra Thailand.

Operationen "Ingen plats för droger" sattes igång först i december 2023 och involverade 252 polisstationer under provinspolisregion 4:s övervakning. Efter polisutredning hittades mer än 381 individer inblandade i narkotikahandelsnätverk i nordöstra Thailand, uppgav Pol. Generallöjtnant Sarayut.

Som ett resultat kunde polisen spåra 309 individer och beslagta 1,418,412 600 171.6 piller amfetamin och XNUMX gram metamfetamin, till ett totalt värde av XNUMX miljoner baht, enligt Pol. Generallöjtnant Sarayut.

Dessutom syftade operationen till att utrota lokala narkotikahandlare eftersom de var den främsta källan till olagliga ämnen i lokalsamhällen.

För att lindra problem med olagliga substanser och helt utrota nätverk för narkotikahandel i nordöstra Thailand, skulle polisen upprätthålla lagarna och ta rättsliga åtgärder på allvar utan undantag, avslutade Pol. Generallöjtnant Sarayut.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.