Myndigheterna i Chonburi lanserar en kampanj för att bekämpa skogsbränder, dis och PM2.5

Chonburi —

Efter en ström av skogsbränder nyligen som orsakat skador på över 200 rais och överskrider PM2.5-standarderna, har Chonburi-provinsen lanserat en kampanj med flera organ för att förhindra ytterligare bränder, kontrollera dis och minska skadliga fina partiklar.

En videoversion av den här historien kan ses här på vår YouTube.

Guvernör Thawatchai Sritong ledde kampanjen söndagen den 4 februari, och uppmanade till medvetenhet och åtgärder från alla nivåer av myndigheter och lokala samhällen. Initiativet, som hölls nära de skogsklädda kullarna i Sri Racha-distriktet, involverade också viceguvernören, 14:e militärcirkeln, Chonburis provinspolis och olika lokala myndigheter.

Enligt rapporter gör Chonburis skiftande landskap, inklusive skogar, jordbruksmark, stadskärnor och industriområden, det särskilt sårbart för PM2.5-problem, särskilt när det förvärras av skogsbränder. Kampanjen är medveten om detta och skisserar gemensamma ansträngningar för att minimera miljöpåverkan och skydda folkhälsan genom att minska utsläppen från fordon och införa pedagogiska demonstrationer.

Denna kampanj är i linje med Thailands pågående bredare ansträngningar för att bekämpa PM2.5-föroreningar, särskilt i regioner som norra, Bangkok och omgivande områden, där luftkvaliteten kan påverkas avsevärt.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.