Panik i Chonburi när krokodil hittade solbad nära byns fiskdamm

Chonburi —

Invånare i området Huay Yai i Chonburi-provinsen greps av panik efter att en två meter lång sötvattenkrokodil sågs sola nära en fiskdamm den 4 februari 2024.

Lokala tjänstemän, inklusive Huay Yai-distriktets kommuns team för förebyggande och begränsning av katastrofer, tillsammans med över 20 personal, rusade till platsen i Huay Yai för att ta itu med situationen direkt.

Efter att ha lokaliserat krokodilen beslutade tjänstemännen att använda ett bilbatteri för att ge en kontrollerad elektrisk stöt i vattnet. Denna icke-dödliga metod bedövade effektivt krokodilen, vilket gjorde det möjligt för tjänstemän att säkert hämta den från vattnet.

Enligt rapporter uppmättes reptilen till över 2.10 meter lång och vägde 33 kilo. Efter att ha fångats, transporterades krokodilen till Banglamung Wildlife Breeding Station för omfattande vård och övervakning.

Myndigheterna undersöker för närvarande krokodilens ursprung och var den rymt ifrån.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.