Thailands handelsminister slår ner på illegal import av elefantbyxor från Kina och grannländerna

Nationell-

Den 5 februari 2024 utfärdade Phumtham Wechayachai, vice premiärminister och handelsminister, en order till det thailändska departementet för immateriella rättigheter (DIP) att utreda ett fall där thailändska elefantbyxor importerades illegalt från Kina och grannländerna , som säljs på populära turistattraktioner till lägre priser.


Thailändska elefantbyxor och andra thailändska unika designbyxor som Korat Cat registrerade nyligen upphovsrätt som thailändsk immateriell egendom, enligt DIP-tjänstemän.

Thailändska elefantbyxor fick enorm popularitet och var i topptrenderna på X. Det fanns dock illegalt importerade elefantbyxor från Kina och andra grannländer i en enorm mängd som såldes till lägre priser, vilket orsakade kontroverser på sociala medier.

Efter att ha mottagit en order från handelsministern inledde DIP-tjänstemän en inspektion av förfalskade elefantbyxor i kända turistdistrikt och informerade försäljare om att förstå vikten av immateriella rättigheter för att skydda det thailändska folkets intressen och kreativitet.

Dessutom intensifierade DIP och tulltjänstemän en inspektionsåtgärd av importerade varor vid den thailändska gränsen och integrerade med relevanta myndigheter för att avskräcka förfalskade produkter på lokala marknader inklusive andra thailändska immateriella rättigheter.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.