Na Jomtien Beach invånare oroade över fyrverkerier, strandintrång, bullerföroreningar

Na Jomtien, Sattahip-

I en berättelse som många av våra vanliga läsare kommer att minnas har varit ett återkommande problem, har Na Jomtiens invånare uttryckt oro för thailändska medier, poliser och lokala myndigheter om intrång från olika företag på stranden, bullerföroreningar, fyrverkerier och hemlagad barer öppna till alla timmar på natten.

Denna Det är verkligen inte första gången dessa frågor har varit bekymmer, eftersom vi har täckt den här historien flera gånger under de senaste åren. För att vara rättvis, efter att ha fått publicitet löses problemet vanligtvis med gemensamma ansträngningar av lokala tjänstemän och brottsbekämpande myndigheter, men tyvärr verkar det inte vara en permanent eller långsiktig lösning, säger lokala berörda medborgare.

Området specifikt i fråga är beläget i slutet av Jomtien Beach i jurisdiktionen Na Jomtien, som faller under Sattahips myndigheter och inte Pattaya. Detta är nära flera populära thailändska skaldjursrestauranger.

Området bara nyligen under de senaste åren har sin strand utvidgats efter att erosion tidigare nästan helt utrotat sanden. Medan lokalbefolkningen är nöjda med den nya stranden och glada för att folk ska njuta av den, är de också oroade över åtgärder som gör livet svårt för tusentals invånare i närliggande lägenheter och turister som bor på hotell i vad som traditionellt har varit en "tyst" natt. område, särskilt jämfört med Pattaya Beach.

Dessutom har detta område bara en smal väg utan många körfält som även om vissa förslag har lagts fram för att bygga ut vägen, som den ser ut nu, kan området helt enkelt inte hantera stora mängder trafik.

Enligt lokala berörda medborgare är de nuvarande problemen flera, inklusive extremt stora fyrverkerier som avfyras varje kväll, ofta mellan 2-3 på morgonen vilket gör det omöjligt för invånarna att sova, barer öppnar långt efter den lagliga stängningstiden midnatt (Detta område är INTE en 4 AM-zon som centrala Pattaya), vissa ställen som ställer stolar och bord på stranden, vilket tidigare har varit förbjudet i detta område av tjänstemän, och allmänt buller och skräpföroreningar.

Invånarna i Na Jomtien Beach säger att de nyligen har gjort många klagomål till brottsbekämpande myndigheter och lokala myndigheter men att de inte har sett resultaten de letar efter.

Invånarna sa till Pattaya News att de inte letar efter någon form av förbud för människor att vara på stranden på natten, utegångsförbud eller saker i den stilen, utan vill helt enkelt ha regelbundna patruller från polisen som säkerställer att det inte finns några bullerföroreningar på kvällen, nej illegal försäljning och användning av fyrverkerier och inget intrång på stranden.

De hoppas att lokala myndigheter vidtar åtgärder så snart som möjligt. TPN media kommer att fortsätta att övervaka och uppdatera den här historien vid behov.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/