Kungliga thailändska flottan motverkar illegal oljesmuggling nära Songkhla; Fyra personer arresterade

Songkhla—

Den 8 februari 2024 larmades den andra marinområdeskommandot för den kungliga thailändska marinen till en oroande rapport om en båt som misstänks ha ägnat sig åt olaglig oljesmuggling till fiskefartyg i närheten av Songkhla.

Som svar på händelsen inledde thailändska sjömyndigheter en utredning i ärendet. Vid inspektion upptäckte sjöofficerare ett fartyg inblandat i illegal handel med olja till lokala fiskare som verkade i Songkhla den 7 februari.

Fartyget, som påstås ha modifierats för det specifika syftet med hemlig oljetransport, visade sig ha en svindlande mängd på mer än 10,000 XNUMX liter.

Operationen resulterade i gripandet av fyra personer som tros vara besättningsmedlemmar på fartyget. De misstänkta, vars namn inte släpptes till media, greps omedelbart och eskorterades till Songkhla Naval Base-piren för vidare rättslig behandling. Den beslagtagna olagliga oljan säkrades som bevis i den pågående utredningen.
Denna avlyssning och efterföljande arrestering kommer som en del av den thailändska sjöbefälhavarens direktiv om att proaktivt patrullera, övervaka och skydda landets sjöfartsintressen.

Den framgångsrika operationen belyser den kungliga thailändska marinens orubbliga engagemang för att bekämpa sjöbrottslighet och säkerställa integriteten hos Thailands territorialvatten.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.