Thailands premiärminister är värd för Kambodjas premiärminister för första officiella besök i Thailand, underteckna bilaterala samarbetsavtal

Nationell-

Klockan 10:10 den 7 februari 2024 välkomnade Thailands premiärminister Srettha Thavisin general Hun Manet, Kambodjas premiärminister, och hans fru på deras första officiella besök i Thailand.

Thailands premiärminister och Kambodjas premiärminister skulle sammanträda i en fullständig församling och tillsammans bevittna undertecknandet av fem bilaterala samarbetsavtal mellan Thailand och Kambodja, inklusive:

  1. Samförståndsavtal om samarbete i katastrofriskminskning och nödsituationer mellan Thailand och Kambodja.
  2. Memorandum of Understanding om akademiskt, vetenskapligt och tekniskt samarbete mellan ministeriet för utbildning, vetenskap, forskning och innovation mellan Thailand och Kambodja.
  3. Samförståndsavtal om underlättande av gränsöverskridande handel mellan den thailändska tullavdelningen och den kambodjanska allmänna tull- och skatteavdelningen.
  4. Samförståndsavtal mellan Export-Import Bank of Thailand och Kambodjanska handelskammaren för att främja handel och investeringar mellan Thailand och Kambodja.
  5. Samförståndsavtal mellan den thailändska handelskammaren och den kambodjanska handelskammaren.

Detta besök i Thailand var det första officiella besöket av Kambodjas premiärminister, vilket var ett tillfälle att utöka samarbetet i olika perspektiv till ömsesidig nytta för Thailand och Kambodja, enligt thailändska nationella medier.

Det skulle särskilt leda till utveckling av gränsområdets ekonomi, ökad handel och investeringar, främjande av transportförbindelser och främjande av turism mellan de två länderna, samt stärka relationer mellan människor, enligt thailändska nationella medier.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, Youtube, Pinterest, Blädderblock, Ämnen, eller tumblr

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.