Na Jomtien Pickup Lastbil-Golfvagn Kollision lämnar två utländska turister skadade

Sattahip —

En kollision mellan en pickup och en golfbil i Chonburis Sattahip-distrikt onsdagen den 7 februari gjorde att två utlänningar skadades allvarligt.

Olyckan inträffade vid ingången till ett hotell i Na Jomtien runt 12:10, vilket föranledde ett omedelbart svar från Sawangrojanatham Foundation.

Vid ankomsten fann räddningsarbetarna att en Toyota Vigo pickup hade kolliderat med en golfbil. Båda fordonen fick betydande skador. Föraren av pickupen, 20-årige Htet Naing Lin, medborgare i Myanmar, stod på platsen oskadd och väntade på att få samarbeta med myndigheterna.

Tre personer hittades allvarligt skadade och utspridda över vägen. Dessa inkluderade Kornthawat Khongsamran (33), golfbilsföraren, Daniel Berner (51), en israelisk turist, och Yuka Mizoguchi (59), en japansk turist.

Räddningsteam var tvungna att använda skärutrustning för att befria Mr. Kornthawat, vars ben spetsades av en golfbilsdel. De tre skadade offren fördes sedan till sjukhus för vård.

Enligt Htet, pickupföraren, hävdade han att han av misstag tryckte på gaspedalen istället för bromsen efter att ha levererat varor till hotellet. Detta fick hans fordon att rusa framåt och frontalkrocka in i golfbilen som transporterade de två turisterna.

Myndigheterna genomförde en grundlig undersökning för att fastställa den exakta orsaken till olyckan.

Hotellets namn undanhölls på grund av den pågående rättsliga utredningen bakom olyckan


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.