Vanolycka nära Pai: 13 danska turister skadades, thailändsk förare dödades när de var på väg till en fullmånefest

Mae Hong Son—

Klockan 8:40, den 8 februari 2024, rapporterade thailändska lokala medier en olycka där en Chiang Mai-Pai skåpbil störtade in i en sluttning på väg till Pai, Mae Hong Son. Som ett resultat skadades 13 danska turister och en thailändsk förare avled.

På olycksplatsen underlättade Thai Border Patrol poliser i trafiken och räddade offren från olyckan. Skåpbilen störtade in i en kulle efter att ha kolliderat med en vägbom, enligt thailändska lokala medier.

De sårade fick första hjälpen av Pais räddningsteam innan de omedelbart fördes till ett Pais sjukhus. Alla 13 passagerare hade danskt medborgarskap, mellan 19 och 28 år, och led av lättare till allvarliga skador efter olyckan. En thailändsk förare, 50, offentligt identifierad endast som Mr Baramee, dödförklarades dock senare av medicinsk personal, enligt thailändska lokala medier.

Pais poliser fortsatte med att säkra området och samordnade med relevanta myndigheter för att hämta skåpbilvraket.

Enligt thailändska lokala medier var det vanliga sista schemat för Chiang Mai-Pai skåpbilar klockan 4:00 eftersom det potentiellt skulle orsaka olyckor från körning på natten och trötthet. Men skåpbilschauffören som transporterade 13 danska turister opererade enligt det ordinarie schemat eftersom det var en fullmånefest på en restaurang i Pai som hölls varje dag.

Till en början skulle Pai-polisen samla bevis från olycksplatsen för att fastställa den exakta orsaken till olyckan.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.