Fånge anklagad felaktigt för flykt hittades förlorad efter volontärarbete i Kalasin Forest Mix-up

Kalasin—

Den 10 februari 2024 avslöjade Kalasins kriminalvårdsavdelning offentligt ett fall av en fånge som felaktigt anklagats för att ha försökt fly från Khok Kham Muangs tillfälliga häktningsfängelse, Mueang, Kalasin. Det visade sig att fången enligt uppgift gick vilse i skogen efter att ha arbetat frivilligt på en fritidsgård.

Enligt Kalasin Department of Corrections, den 7 februari 2024, utsåg tillfälliga kriminalvårdare en grupp fångar att hjälpa till med ogräsrensning på ett tilldelat område i en skog med 300 rai nära fängelset.

Uppdraget var att förhindra olaglig avskogning av inkräktare och att övervaka illegala aktiviteter mer bekvämt, enligt de tillfälliga kriminalvårdarna.
Efter volontärprojektet, klockan 5:00, uppges en av fångarna ha försvunnit och korrigeringarna och Mueang Kalasin-poliser sändes ut för att söka efter den oidentifierade fången i antagandet att han försökte fly.

Efter att ha letat efter rymlingen i 14 timmar gick fången själv till Khok Kham Muangs tillfälliga häktningsfängelse i utmattad skick, enligt de tillfälliga kriminalvårdarna. Fången ska ha sagt att han gick vilse och inte kunde hitta någon annan efter volontärarbetet, enligt Khok Kham Muangs tillfälliga tjänstemän.

Berättelsen orsakade ett missförstånd för lokalbefolkningen och thailändska medier som rapporterade en förrymd fånge till nyheterna. Som svar på förvirringen publicerade Khok Kham Muangs tillfälliga tjänstemän officiellt ett brev som klargjorde händelsen för allmänheten och fångens familj eftersom det var ett missförstånd.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.