Flygplatser i Thailand kommer att investera 4.4 miljarder baht på att expandera Suvarnabhumi och Don Mueang International Airport

PRESSMEDDELANDE:

Flygplatser i Thailand (AOT) har meddelat planer på att investera 4.4 miljarder baht i utbyggnaden av Suvarnabhumi flygplats och i den tredje utvecklingsfasen på Don Mueang International Airport. AOT:s biträdande direktör Kirati Kitmanawat berättade att dessa förbättringar syftar till att förbättra service- och säkerhetsstandarder på Suvarnabhumi flygplats, och förutser att passagerare kommer att matcha siffran före pandemin på 65 miljoner 2019.

Organisationen har för avsikt att öka flygkapaciteten för Suvarnabhumis satellitterminal 1 (SAT-1) från nuvarande 50 flygningar per dag till 120 inom de kommande två månaderna och ytterligare till 400 vid årets slut. Denna expansion förväntas erbjuda större bekvämlighet för passagerare och locka fler kommersiella leverantörer till flygplatsen.

AOT är också planerat att starta East Expansion-projektet för Suvarnabhumi Airport, vilket innebär att utöka passagerarbyggnaden på östra sidan för att hantera ytterligare 15 miljoner passagerare årligen. Projektet är öronmärkt till 8 miljarder baht, med anbudsförfarandet som börjar i maj.

Ytterligare investeringar inkluderar 36 miljarder baht tilldelade för den tredje fasen av Don Mueang International Airports utveckling. Denna fas omfattar byggandet av en ny internationell passagerarterminal och renoveringen av passagerarbyggnad 1, som syftar till att höja flygplatsens kapacitet från 30 miljoner till 50 miljoner passagerare varje år.

Budgivningen för denna betydande utveckling är planerad att starta senare under året, vilket markerar en betydande ansträngning från AOT för att förbättra Thailands flygplatsinfrastruktur och kapacitet.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.