Thailands premiärminister tar itu med trängsel på Suvarnabhumi-flygplatsen mitt i avtalet med Kina om undantag från visum

Nationell-

Den 9 februari 2024 avslöjade Dr Keerati Kitmanawat, presidenten för Airports of Thailand Co Ltd. (AoT), offentligt detaljer efter ett möte med Thai Immigration Office angående en lösning på trängseln i passkontrollområdet på Suvarnabhumi flygplats.

Thailands premiärminister Srettha Thavisin gav order om att hitta en lösning på trängseln i passkontrollområdet för att stödja inkommande kinesiska turister efter de thailändska och kinesiska regeringarna undertecknade ett avtal om ömsesidigt permanent avstående från visum med verkan den 1 mars 2024.

För närvarande investerade AoT i mer än 80 kanaler för incheckning av automatiska pass värda mer än 560 miljoner baht som skulle vara allmänt tillgängliga i augusti 2024. De nya autokanalerna skulle potentiellt minska incheckningsprocessen och öka antalet passagerare genom incheckningsprocessen från 6,200 8,800 till XNUMX XNUMX passagerare per timme.

Dessutom skulle AoT rekrytera fler flygplatspersonal, upp till 200 fler individer, i april 2024 för att hantera och vägleda passagerare med hjälp av flygplatsens autokanaler, påpekade Dr Keerati.

För nästa fas siktade AoT på att påskynda en utbyggnad av den östra flygeln på Suvarnabhumi flygplats med en uppskattad investering på 10 miljarder baht. Projektet beräknades vara klart 2027 och skulle enligt uppgift kunna stödja mer än 15 miljoner passagerare per år, säger Dr Keerati.

Dessutom syftade andra projekt som Don Mueang Fas 3 till att öka kapaciteten för att underlätta mer än 50 miljoner passagerare per år samt en utbyggnad av en ny internationell flygel på Chiang Mais flygplats. Båda projekten beräknades vara avslutade 2027, avslutade Dr Keerati.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, Youtube, Pinterest, Blädderblock, Ämnen, eller tumblr

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.