Taiwanesisk misstänkt för bedrägeri som stannar för länge sedan gripen i Pattaya

Pattaya —

En gemensam operation av Tourist Police Division 2 och Pattaya Police resulterade i gripandet av en taiwanesisk medborgare efterlyst på grund av bedrägerianklagelser i sitt hemland.

Den misstänkte, Mr. Hsues Hua Liu, greps lördagen den 10 februari på grund av hans påstådda inblandning i ett callcentergäng i Taiwan. Pattaya-polisen sa att den 22-årige misstänkte hade flytt till Pattaya för att undgå myndigheterna i Taiwan.

På grundval av information som erhållits från taiwanesiska myndigheter lyckades poliser gripa Liu i Pattaya på Walking Street den 10 februari. Ytterligare undersökningar avslöjade att Liu reste in i Thailand på ett turistvisum den 23 oktober 2023, vilket löpte ut den 9 januari 2024, vilket ledde till en 32-dagars vistelse.

För närvarande är Liu fortfarande häktad hos Pattayapolisen och inväntar rättsliga förfaranden i enlighet med thailändsk lag.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2024!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.