Misstänkt narkotikahandlare gripen i Sattahip, 230 metamfetaminpiller beslagtagna

FOTO: TMN Kabel-TV Pattaya

Sattahip —

Myndigheterna i Sattahip arresterade den 25-årige Songkran Trongklang anklagad för narkotikahandel. Gripandet följde på en hemlig operation som genomfördes den 10 februari av Sattahips polisstation.

Enligt ett uttalande från Pol. Överste Thanapon Klinkasorn, chef för Sattahips polisstation, operationen härrörde från utredning av narkotikaverksamhet i både Sattahip och Ban Chang. Mr. Songkran fångades efter att ha sålt 10 metamfetaminpiller för totalt 400 baht till en undercover-officer.

Under gripandet återfann poliserna de markerade pengarna som användes i transaktionen och 220 extra metamfetaminpiller gömda nära byggarbetsplatsen där affären inträffade. Songkran ska ha erkänt att han köpt drogerna online och sålt dem för personlig vinst.

Ytterligare undersökningar avslöjade att Songkran hade en tidigare arrestering för kroppsskada i mars 2023 och släpptes mot borgen med ett elektroniskt övervakningsarmband fortfarande fäst vid fotleden. Men på grund av ekonomiska svårigheter tog han till narkotikahandel igen.

Efter hans arrestering överfördes Songkran till Ban Changs polisstation för ytterligare rättsliga förfaranden.

FOTO: TMN Kabel-TV Pattaya

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.