Ökning i turism: Koh Samui ser en ökning av antalet besökare efter visumbefrielse och direktflyg

Surat Thani—

Den 10 februari 2024 avslöjade Wiwat Chuenban, ordförande för Surat Thani Provincial Tourism Industry Council, offentligt ett ökande antal utländska och thailändska turister som besöker Koh Samui i januari och februari 2024.

Efter en visumbefrielse för kinesiska turister blev det fyra direktflyg från Chengdu, Kina, till Surat Thani på en vecka. Det fanns också en direktflygväg från Taiwan till Surat Thani, vilket resulterade i ett stigande antal bokningar på mer än 672 hotell, och 25,000 XNUMX rum var reserverade, enligt Wiwat.

Direktflyget från Taiwan, det tredje turistcharterflyget, fick 188 turister att besöka populära turistattraktioner som Koh Samui, Koh Phangan och Koh Tao under det kinesiska nyårsfirandet. Det stimulerade avsevärt Surat Thani-turismekonomin, sa Wiwat.

Wiwat påpekade att i början av 2024 fanns det 47 internationella kryssningsfartyg som reserverade sina turnéprogram på Koh Samui. Det fanns 10 internationella kryssningsfartyg i februari med ett uppskattat antal turister på 18,486 45, vilket genererade intäkter på mer än XNUMX miljoner baht.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.