Flera fordonsolycka på Rattanathibet Road i Nonthaburi lämnar många skadade, förare befunnits berusad

Nonthaburi—

Klockan 11:30, den 10 februari 2024, fick Bang Bua Thong-poliser en olycksrapport om flera fordon som orsakade många skador på Rattanathibet Road, Bang Bua Thong, Nonthaburi.

Bang Bua Thong polis och räddningsteam skickades till olycksplatsen och hittade 7 krockade fordon som blockerade körfält. Räddningsteamen räddade offren från sina fordon och utförde första hjälpen innan de överfördes till lokala sjukhus.

Polisen underlättade trafiken och flyttade om de krockade fordonen på en timme innan de öppnade körfälten normalt, enligt polisen.

Anupong Changsorn, 29, ett av offren, berättade för polisen att han och hans flickvän körde som vanligt på Rattanathibet Road. När trafiken saktade in, kraschade plötsligt en blå 6-hjulig lastbil in i Anupongs sedan bakifrån utan tecken på att sakta ner. Den blå lastbilen tvingade sig också igenom sex andra fordon tills den stannade, sa Anupong.


Den blå lastbilschauffören, offentligt identifierad endast som Mr. Sapanan, 44, verkade vara berusad och berättade oförståeligt för polisen att han påstås inte veta hur han kraschade in i andra fordon och ska ha erkänt att han drack alkoholhaltiga drycker "bara lite"".

Polisen samlade in videofilmer från bilens instrumentkameror och genomförde alkoholtester på den blå lastbilschauffören. Det rapporterades att alkoholhalten i Sapanans blodsystem var 88 mg%.

Enligt thailändsk lag anses alkoholhalt i blodsystemet på mer än 50 mg% vara olagligt.
Polisen eskorterade Sapanan till Bang Bua Thongs polisstation för vidare rättslig behandling.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.