Suvarnabhumi flygplats ökar kapaciteten med ny startbana

PRESSMEDDELANDE:

Transportminister Suriya Jungrungreangkit har avslöjat att Suvarnabhumi Airports operativa kapacitet förväntar sig en betydande ökning med det förväntade färdigställandet av sin tredje landningsbana i juli.

Enligt Suriya förväntas expansionen höja flygplatsens flyghanteringskapacitet från 67 flygningar per timme till 94, ett avgörande steg mot att stärka Thailands status som en viktig flygnav i regionen. Den tredje banan, belägen öster om de nuvarande banorna, kommer med en egen passagerarterminal och andra flygplatsanläggningar.

I linje med ansträngningarna att uppgradera sina faciliteter och tjänster, firade flygplatsen nyligen öppningen av Satellite 1 (SAT-1) passagerarterminal. Denna utveckling har redan börjat visa positiva resultat, med 13 flygbolag som för närvarande flyger från den nya byggnaden.

Införandet av SAT-1-terminalen har avsevärt bidragit till ökningen av flygverksamheten vid Suvarnabhumi, där det dagliga antalet flygningar som betjänas av den nya terminalen har stigit till 86. Tjänstemän sa att denna siffra förväntas stiga till 112 flygningar per dag av den nya terminalen. slutet av månaden, vilket lyfter fram den framgångsrika integrationen av den nya anläggningen i flygplatsens övergripande verksamhet.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.