Myndigheterna slår ner på spel i den illegala tuppfäktningshålan nära Pattaya

Chonburi —

På söndagseftermiddagen stängde en gemensam operation ledd av Banglamungs distriktschef Veekit Manarotkit framgångsrikt en illegal tuppfäktningshåla i Banlamung, Chonburi, och grep 45 personer inblandade i aktiviteten.

På grund av offentliga klagomål mobiliserade Veekit snabbt polisen för att göra en razzia i den gömda hålan i Soi Baan Kreak, Nong Pla Lai, den 11 februari 2024. Undercoveragenter infiltrerade tuppfäktningsringen medan poliser etablerade en omkrets runt lokalen.

I hålan, gömd bland kassavaplantager, fanns över 50 fordon parkerade i närheten. Inuti var fyra aktiva tuppfäktningsarenor värd för dussintals thailändska spelare som satsade på tupparna.

När myndigheterna flyttade in blev spelare medvetna om polisen och försökte fly till de omgivande fälten. Banglamungpolisens snabba agerande ledde dock till slut till gripandet av 45 individer och konfiskeringen av 18 kamptuppar. Även spellappar och kontanter på flera tusen baht beslagtogs som bevis.

Enligt polisen identifierades Chaiwat Nuanchan, 66, som ägaren till hålan. Han sägs ha hyrt utrymmet och underlättat tuppfäktning och tog ut en provision på varje spel. Mr. Chaiwat erkände sin inblandning och står nu inför rättsliga konsekvenser, tillsammans med andra spelare.

Pattaya News noterar att tuppfäktning INTE är olagligt i Thailand och anses vara ett historiskt kulturarv. Däremot ÄR hasardspel olagligt och det är anledningen till en razzia på platsen.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Tips@ThePattayanews.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.