Myndigheterna i Nong Khai beslagtar 20 heroinbarer värda 20 miljoner baht gömda inuti kinesiska statyer vid vänskapsbron mellan Thailand och Laos

Nong Khai—

Klockan 1:20, den 12 februari 2024, höll polisen i Mueang Nong Khai och relevanta myndigheter en presskonferens om ett gripande av en enorm mängd 20 heroinbarer gömda inuti tre kinesiska statyer av keramiska dockor värda mer än 20 miljoner baht vid First Thai–Laos vänskapsbron, Nong Khai.

Enligt en rapport från polisen, klockan 10:45 samma dag, körde två laotiska nationaliteter en sexhjulig lastbil till First Thai–Laos Friendship Bridge Checkpoint. Thailändska tulltjänstemän sökte igenom lastbilen och hittade misstänkta lådor. Innehållet inuti lådorna verkade först vara statyer av kinesiska keramiska dockor, de thailändska tullarna undersökte sedan dockstatyerna genom en röntgenapparat.

Det fanns oidentifierade föremål gömda inuti dockstatyerna, enligt de thailändska tulltjänstemännen. Som ett resultat hittades mer än 20 heroinbars, med en totalvikt på 7.6 kg, värda mer än 20 miljoner baht.

De laotiska misstänkta för innehav av olagliga ämnen eskorterades till Mueang Nong Khais utredningspolis för vidare rättslig behandling.

De laotiska misstänkta ska ha berättat för polisen att de påstås ha tagit emot paketen för leverans till ett privat transportföretag i Nong Khai och bara fått 500 baht för leveransservice. De ska ha förnekat all inblandning i de gömda heroinbarerna, enligt polisen, och hävdade att de inte visste att barerna fanns där.

Slutdestinationen för leveransen var dock ett företag i Bangna, Bangkok, enligt polisen.

Polisen fortsatte under presstiden att utreda händelsen.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.