Australiens generalguvernör påbörjar historiskt Thailandsbesök

PRESSMEDDELANDE:

Generalguvernören för Australiens samvälde David Hurley, tillsammans med sin fru Linda Hurley, inledde ett betydande fem dagar långt officiellt besök i Thailand på tisdagen (13 februari). Resan markerar det första besöket av en australisk generalguvernör i Thailand på sju år, vilket understryker de bestående banden mellan de två länderna.

Regeringens välkomnande parti, ledd av inrikesminister Anutin Charnvirakul, inkluderade Thailands ambassadör i Australien, Arjaree Sriratanaban, Nattapong Lathapipat, den tillförordnade generaldirektören för Protokolldepartementet och en grupp högt uppsatta tjänstemän.

Hurleys besök belyser de djupa kopplingarna mellan Australien och Thailand, som involverar kopplingar mellan kungafamiljerna, statliga samarbeten och relationer på folk-till-folk-nivå. Dessa element bidrar till det robusta partnerskap som har funnits mellan de två nationerna i många decennier.

Det officiella besöket förväntas ytterligare stärka det bilaterala samarbetet som strategiska partner, vilket förstärker båda nationernas engagemang för att förbättra deras relation.

Hurleys besök avslutas den 17 februari.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.