Uppdatering: Thailändska kriminalvårdsavdelningen beslutar mot elektronisk övervakning för Thaksin Shinawatra, med hänvisning till sjukdom och ålder

Nationell-

Den 13 februari 2024 avslöjade Rueangsak Suwaree, generaldirektören för frivårdsavdelningen, offentligt att beslutet om huruvida Thaksin Shinawatra skulle bära en elektronisk monitor (EM) under sin prövotid baserades på fastställda kriterier för att vara allvarligt sjuk, funktionshindrade eller över 70 år.

Läs den senaste nyhetsartikeln om den officiella benådningen av den tidigare thailändska premiärministern Thaksin Shinawatra enligt lagar och förordningar från det thailändska kriminaldepartementet.

Rueangsak klargjorde att enligt kriterierna för att ha en allvarlig sjukdom och att vara 74 år, krävde Thaksins status och brottets karaktär inte användningen av EM. Detta beslut underströk avdelningens åtagande att tillämpa skyddstillsynsåtgärder på lämpligt sätt, med hänsyn till individuella omständigheter, sade Rueangsak.

Kriminalvårdstjänstemän spelade en avgörande roll för att säkerställa Thaksins efterlevnad av skyddstillsynsvillkoren. Inom tre dagar efter att ha mottagit skyddstillsynsstraffet var Thaksin skyldig att personligen rapportera till skyddstjänstemän. Men om Thaksin inte kan göra det på grund av hälsoskäl, ska kriminalvårdstjänstemän besöka adressen som hans beskyddare uppger, enligt Rueangsak.

När Mr Thaksin slutför sin sex månader långa prövotid kommer han att vara fri från påföljder i augusti 2024, sade Rueangsak.

Paetongtarn Shinawatra, Thaksins dotter, ska ha gjort förberedelser för sitt boende, "Chan Song La" Manor, under prövotiden.

Vid presstid var det inte officiellt fastställt vilket exakt datum och tidpunkt för Thaksins frigivning skulle vara.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.