Pattaya planerar en stor makeover för Jomtien Beach

pattaya -

Pattaya City har samarbetat med Dynamic Group Products för att gå i spetsen för ett omfattande förbättringsprojekt som syftar till att ta itu med översvämningar, allmännyttiga problem och återuppliva strandområdet Jomtien Beach.

Det ambitiösa initiativet, uppdelat i fyra faser, kommer att involvera installation av högdensitetspolyetenrör (HDPE) under vägytan och omlokalisering av befintliga strukturer för förbättrad funktionalitet och estetik.

Fas 1 inleder projektet med installationen av 1,725 14 meter HDPE-rör som sträcker sig från närbutiken Tops Daily till Jomtien Sub Police Station Branch vid Dong Tan Curve. Denna fas har en slutförandetid på XNUMX månader.

Fas 2 fokuserar på en kortare sektion på 555 meter, läggning av HDPE-rör från D Varee Hotel till den bekväma butiken Tops Daily inom 5 månader. Fas 3 expanderar ytterligare, täcker 1,990 19 meter och når Soi Na Jomtien 17 under en 4-månadersperiod. Slutligen konstruerar Fas 24 ett dräneringssystem nära D Varee Hotel, vilket kräver en XNUMX-månaders byggtidslinje.

För att säkerställa smidiga framsteg och minimera störningar höll Pattayas stadstjänstemän ett offentligt möte den 14 februari. En av de viktigaste diskussionerna var implementeringen av ett enkelriktat trafiksystem på Jomtien 1 Road för att underlätta byggandet och samtidigt bibehålla allmänhetens tillgänglighet till stranden.

Denna trafikledningsplan kommer att implementeras från den 1 mars 2024, från Jomtien Sub Police Station Branch till Chaiyapruek Service Center vid Jomtien Beach korsningen.

Utöver förbättringar av dräneringen, sa stadens tjänstemän att projektet också innehåller landskapsjusteringar, uppgraderade elektriska system och belysningsförbättringar. Dessutom kommer gångvägar längs Jomtien Beach att förbättras, träd kommer att planteras och nya dräneringspunkter kommer att byggas nära båtrampen.

Parkeringskapaciteten kommer också att öka markant, från 629 till 1,161 4 platser. För att säkerställa säkerhet och kontinuerlig belysning kommer höga mastbelysningsstolpar att installeras längs den XNUMX kilometer långa sträckan av stranden.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.