Thai polis inleder en razzia mot fabrik som misstänks för olaglig tillverkning av läskdrycker med Kratom-snören i Nonthaburi

Nonthaburi—

Den 14 februari 2024 inledde thailändska myndigheter, inklusive tjänstemän från Food and Drug Administration (FDA) och andra relevanta myndigheter, en sökoperation, riktad mot en fabrik som misstänks för olaglig tillverkning av över 30,000 XNUMX flaskor med läsk som innehåller kratom i Pak Kret, Nonthaburi .

Enligt polisrapporter ska fabriken i Pak Kret ha varit inblandad i olaglig försäljning av läsk som innehåller kratom under ett oupptäckt varumärke i Bangkok-området. Polisen inledde en utredning av ärendet och begärde en husrannsakningsorder från Nonthaburi Provincial Court.

Vid ankomsten till fabriken stötte poliser och FDA-tjänstemän på två personer som tros ha samband med den illegala produktionen av läsk som innehåller kratom.

De misstänkta, identifierade som Mr. Suthichai, en 39-årig företagsledare, och Mr. Komen, en 46-årig produktionsledare, var närvarande under sökoperationen.

Under husrannsakan upptäckte polisen olika rum i fabrikslokalen, inklusive sektioner avsedda för tillverkning, förvaring, kontorsanvändning och andra ändamål. Dessutom beslagtogs material som användes vid tillverkningen av läsk som innehåller kratom, tillsammans med utrustning och stationer avsedda för tillverkningsprocessen.

Inledningsvis anklagades de två misstänkta för att ha konspirerat för att producera förfalskade drycker för försäljning eller distribution, för att sälja drycker som innehåller kratom som en ingrediens och andra relaterade överträdelser.

Därefter eskorterades de misstänkta till Pak Krets polisstation för ytterligare förhör, eftersom polisen lovade att genomföra en grundlig utredning för att säkerställa att alla individer som var inblandade i den illegala operationen hölls ansvariga för sina handlingar.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.