Thaksins villkorlig dom kommer inte att påverka politiken: Pheu Thai

PRESSMEDDELANDE:

Den biträdande ledaren för Pheu Thai-partiet Chusak Sirinil har uttalat att den väntande villkorliga frigivningen av förre premiärministern Thaksin Shinawatra inte skulle påverka det politiska landskapet.

Han nämnde att regeringen utför sina plikter och att premiärministern fungerar fullt ut, vilket inte innebär några betydande förändringar som analyserats av många politiska analytiker.

Chusak upprepade Pheu Thai-partiets ståndpunkt att kritik är acceptabel men allt borde vara inom ramen för lagen för att undvika att skapa splittring eller oenighet.

Angående kommentarer om att Thaksins återkomst skulle stärka Pheu Thai-partiet, sa Chusak att partiet måste vara starkt och stå på kunskapen och förmågorna hos sin befintliga personal. Han medgav dock att Thaksin är en enande figur för alla i Pheu Thai Party.

När det gäller om Thaksins villkorlig dom skulle leda till sociala konflikter sa Chusak att det borde vara en fråga för den rättsliga processen, som för närvarande pågår.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.