Thailand kommer att utöka visumfria policyn till att inkludera fler länder

PRESSMEDDELANDE:

Premiärminister Srettha Thavisin har meddelat att Thailand kommer att utöka sin visumfria resepolicy till att omfatta medborgare från fler länder. Flytten följer det nyligen beviljade undantaget för resenärer från Kina och Indien, som syftar till att vitalisera turismen, en avgörande sektor för Sydostasiens näst största ekonomi.

Under ett möte med Australiens generalguvernör David Hurley övervägde båda parter ett ömsesidigt visumbefrielsesystem för att öka resor och affärer mellan sina nationer. Den thailändska regeringen för också diskussioner om liknande avtal med europeiska länder inom Schengenvisumområdet.

Trots ansträngningar att återuppliva branschen har Thailands turistsektor ännu inte återhämtat sig till nivåerna före pandemi. Förra året välkomnade landet cirka 28 miljoner utländska turister, vilket genererade 1.2 biljoner baht i intäkter, en minskning från de nästan 40 miljoner besökare och 1.9 biljoner baht som tjänade in 2019. Enligt Thailands turistmyndighet (TAT) ledde malaysiska turister ankomster med cirka 4.5 miljoner besökare, följt av kinesiska turister med cirka 3.51 miljoner.

Sedan början av året har över 533,000 35 kinesiska resenärer besökt Thailand, vilket gör dem till den största gruppen av besökare, följt av malaysier och sydkoreaner. Turism- och idrottsministeriet är fortfarande optimistiskt och räknar med att Thailand skulle kunna locka 3 miljoner utländska besökare i år, förstärkt av de XNUMX miljoner turister som registrerades i januari.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.