No Laughing Matter: Thailändsk polis slår ner på skrattgas

Nationell-

Den 16 februari 2024 inledde Thai Anti Trafficking In Person Division (ATPD) en rädoperation mot byggnader i Nonthaburi och Bangkok för att utrota produktions- och distributionsbaser för skrattballonger. Som ett resultat konfiskerades 70,000 2 dikväveoxidrör värda mer än XNUMX miljoner baht.

Enligt ATPD-rapporterna har försäljare i nöjesdistrikt olagligt missbrukat lustgas eller lustgas för berusning och för rekreationsändamål. Skrattgasen har en dämpande effekt på det centrala nervsystemet, vilket bromsar hjärnans och hjärtfunktionen. Om lustgas inhaleras kontinuerligt under en längre tid, kan det påverka hjärnan och nervsystemet, vilket orsakar oförmåga att balansera, svaghet i armar och ben och demens.

I februari 2024 vidtog ATPD rättsliga åtgärder mot försäljare som olagligt sålde skrattballonger på Khao San Road, Bangkok. För att förhindra ytterligare produktion och distribution av lustgas övervakade ATPD noga onlineplattformar som sålde lustgasrör eller lustgas.

Efter polisutredning, den 13 februari, begärde poliserna en husrannsakningsorder från Nonthaburis provinsdomstol i en byggnad i Bang Bua Thong, Nonthaburi, där de lagrade och distribuerade lustgasrör. Polisen kunde spåra en annan plats i Suan Luang, Bangkok, som ett distributionscenter.

Vid polisens genomsökningar på två platser beslagtogs mer än 70,000 500 falskt märkta lustgasprodukter med vispad grädde och 2 skrattballonger, med ett uppskattat värde av XNUMX miljoner baht, som bevis.

Inledningsvis väckte polisen åtal för livsmedelslagsrelaterade brott mot de misstänkta som var inblandade i produktion och distribution av lustgas.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.