Makha Bucha anländer på lördag med ett rikstäckande förbud mot alkoholförsäljning i Thailand

Nationellt —

Makha Bucha, den näst viktigaste buddhistiska dagen för thailändare, är bara några dagar bort från idag, den 19 februari 2024. Jagom du besöker Thailand under denna tid, här är vad du behöver veta.

Vad är Makha Bucha?

Makha Bucha, som infaller denna lördag, den 24 februari, firar fyra viktiga händelser i Buddhas liv, och betonar hans läror och principer. Templen håller speciella ceremonier, inklusive ljusprocessioner och sång, under denna dag medan thailändare observerar tillfället genom att besöka tempel, utöva meditation och avstå från laster som alkohol och underhållning.

Vad betyder detta för våra utländska läsare?

Även om det inte förväntas delta i religiösa ritualer, är det viktigt att vara uppmärksam på den respektfulla atmosfären. Att klä sig anständigt när man besöker tempel är viktigt, och att undvika högljutt eller störande beteende är avgörande.

Här är vad du behöver veta:

  • Förbud mot alkoholförsäljning: Var medveten om det rikstäckande alkoholförbudet för Makha Bucha, som börjar från midnatt den 23 februari och varar till midnatt den 24 februari. Nöjesställen som barer och klubbar kommer inte heller att kunna fungera normalt, och restauranger, hotell, stormarknader och närbutiker är förbjudna att sälja alkohol i 24 timmar.
  • Respektfullt beteende: Var uppmärksam på ljudnivåer och undvik störande aktiviteter. Kom ihåg att detta är en dag av eftertanke och vördnad för många thailändare.

Tips för att njuta av Makha Bucha:

  • Besök ett tempel: Att bevittna ceremonierna kan vara en unik kulturell upplevelse.
  • Utforska lokala marknader: Många erbjuder speciell mat och hantverk under denna period.
  • Delta i kulturaktiviteter: Olika evenemang och föreställningar kan äga rum, och de flesta är gratis att delta i.

Genom att följa dessa enkla riktlinjer kan du navigera i Makha Bucha med respekt och njuta av Thailands unika kulturella atmosfär. Om du undrar vilka andra dagar alkohol är förbjudet, läs vidare på 2024 Thailand bar och underhållning stängningar och alkoholfria dagar.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Sales@ThePattayanews.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.