Samut Prakan-polisen slår ner på motorcykelloppet för tonåringar, 22 personer åtalas

Samut Prakan—

Den 22 februari 2024 avslöjade Phra Samut Chedi-poliser offentligt ett fall där tonåringar blockerade en väg i Phra Samut Chedi, Samut Prakan, för att hålla en motorcykeltävling. Som ett resultat väckte utredningspolisen åtal mot 22 personer.

Domstolen utfärdade ett beslut om böter på 10,000 3 baht för varje person med villkorligt villkorligt fängelse i tre månader. Polisen tog tag i ungdomar och minderåriga av totalt 10 individer innan de skickades till Samut Prakan Juvenile and Family Court för vidare rättslig behandling, enligt polisen.

De tilltalade, de minderårigas vårdnadshavare, erkände sin inblandning i brott och domstolen utfärdade ett beslut om att böterna skulle sänkas med hälften till 5,000 XNUMX baht per person.

Men eftersom de var minderåriga och hade ett straff på högst 5 år behövde de gå in i en rehabiliteringsprocess tillsammans med sina vårdnadshavare. Det var för att låta dem göra goda handlingar mot samhället och inte upprepa samma misstag, anmärkte polisen.

Om de minderåriga och vårdnadshavarna misslyckades med att följa rehabiliteringsprocessen skulle de ställas till svars för sina brott, sade polisen.

Det här fallet skulle vara ett bra exempel för föräldrarna att uppmärksamma sina barn som inte gör olagliga aktiviteter och orsakar irritation för lokalbefolkningen nattetid, sa polisen.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.