Thailand välkomnar 5 miljoner turister i år, Kina är fortfarande den främsta källan

Nationellt —

Thailands turistsektor fortsätter att se ett konsekvent flöde av internationella besökare, med över 5 miljoner ankomster registrerade mellan januari och 18 februari 2024.

Enligt turism- och sportminister Sudawan Wangsuphakijkosol välkomnade nationen 831,989 12 internationella besökare mellan den 18 och 4.61 februari. Även om detta representerar en liten minskning med XNUMX % jämfört med föregående vecka, bekräftar siffrorna en konsekvent trend för turistankomster, tillade Sudawan.

Thailand välkomnar i genomsnitt 118,856 176,088 besökare dagligen. Sudawan avslöjade att Kina fortfarande är den dominerande turistkällan, med XNUMX XNUMX ankomster under veckan. Tätt efter följer Malaysia, Ryssland, Sydkorea och Indien.

Om man tittar på siffrorna hittills i år har Thailand redan tagit emot totalt 5,217,379 254.7 987,941 internationella turister, vilket genererar en uppskattad inkomst på cirka XNUMX miljarder baht. Kina fortsätter att leda gruppen med nästan en miljon ankomster (XNUMX XNUMX), följt av Malaysia, Ryssland, Sydkorea och Indien.

Trots de positiva trenderna kvarstår utmaningar, särskilt när det gäller flygtillgänglighet. För att ta itu med detta avslöjade Sudawan att diskussioner pågår mellan premiärminister Srettha Thavisin och Thai Airways angående ett eventuellt återupptagande av Thai Airways flygningar mellan Moskva och Bangkok. Detta initiativ syftar till att möta den ökande efterfrågan från ryska turister.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Sales@ThePattayanews.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.