Myndigheter varnar nöjesställen i Pattaya för högt ljud och prioriterar turistsäkerhet

Pattaya —

Tjänstemän i Pattaya- och Banglamung-distriktet träffade operatörer av nöjesställen den 23 februari 2024 för att beskriva sex nyckelåtgärder och potentiella konsekvenser för bristande efterlevnad.

Mötet leddes av Weekit Manarojkit, chefen för Banglamung-distriktet, och samlade representanter från olika intressenter, inklusive lokaloperatörer, polisstationer, turistpolis och Pattayas rådsmedlemmar.

Fokus var att främja en kollektiv förståelse för säkerhetsåtgärder för turister och att skapa en positiv bild för Pattaya, det berömda turistmålet i Banglamung-distriktet.

Mötet betonade sex viktiga åtgärder för operatörer att följa, inklusive att stänga arenor vid angivna tider, stävja hög musik inom lagliga gränser, anställa lagliga arbetare med korrekta register, upprätthålla strikta regler mot droger, vapen och våld, förbjuda inresa för personer under 20 år och undvika människohandel.

Dessutom utfärdade Pattaya City två avgörande meddelanden. De första skisserade kriterierna för företag som utgör hälsorisker på grund av buller, såsom anläggningar med livemusik, dans, shower, diskotek och karaokes. Den andra specificerade underhållningslicenskraven för livsmedelsföretag som överstiger 200 kvadratmeter, såsom mookatas (thailändska BBQs) som ofta verkar i en gråzon med hög musik och liveakter men som tekniskt sett inte är en underhållningsplats.

Wuttisak Rueimkitkan, Pattayas biträdande borgmästare, påpekade de offentliga klagomålen angående nattklubbar som spelar hög musik på natten. Han betonade att drifttillstånd inte skulle utfärdas till dessa platser om de inte först har ordentlig ljudisolering. Han varnade också för att drift utan sådana åtgärder kan leda till att licensen återkallas.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2024!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.