Buss med 37 malaysiska turister kraschar i Kanchanaburi: Många skadade

Kanchanaburi—

Klockan 1:30, den 22 februari 2024, fick Bo Ploi-poliser en olycksrapport om en buss som fraktade 37 malaysiska turister på Bo Ploi-Lat Ya Road, Bo Ploi, Kanchanaburi, vilket orsakade många skador.

Bo Ploi-polisen och Kanchanaburis räddningstjänst skickades till olycksplatsen och utförde första hjälpen till skadade med både allvarliga och lindriga skador. Mer än 20 ambulanser användes för att transportera de skadade till sjukhuset Bo Ploi, enligt polisrapporten.

Inledningsvis rapporterades det att det fanns 39 personer som led skadade inklusive 37 malaysiska turister, en thailändsk guide och en chaufför. Turistpolisen ombads hjälpa till med kommunikationen eftersom guiden inte kunde utföra uppdraget.

Enligt polisanmälan var bussen i mycket dåligt skick och bakdäcken exploderade, vilket gjorde att bussen tappade kontrollen och gled över 30 meter.

Sarayut, den 44-årige föraren, ska ha berättat för polisen att han vid olycksplatsen försökte passera en lastbil. Men ratten fungerade inte, vilket gjorde att bussen tappade kontrollen och kastade sig in i vägkanten, sa Sarayut.

Till en början skulle Bo Ploi-poliserna fortsätta att ta hand om och underlätta för malaysiska turister tillsammans med sjukvårdsteamet.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.