Thailändska myndigheter arresterar thailändsk misstänkt för smuggling av fryst sperma till Kambodja och Laos, kopplat till kinesiska investerare

Nationell-

Den 24 februari 2024 fångade Thai Central Investigation Bureau (CIB) en misstänkt som påstås ha smugglat frusen sperma i kvävetankar till kliniker i Kambodja och Laos PDR enligt en arresteringsorder från brottsdomstolen.

Den misstänkte, offentligt identifierad som Theerapong Chaiyasuk, 33, greps i en bostad i Mueang, Nonthaburi. Enligt polisrapporten, 2017, avlyssnade Nong Khai-tulltjänstemän en smuggling av frysta spermier, med hjälp av kvävetankar till Laos PDR.

Efter polisutredning fann man att kinesiska investerare stödde smugglingsoperationen till Laos PDR och Kambodja. De frysta spermierna skulle användas i surrogatmödraskap eftersom ett nyfött barn skulle få rättigheter att få medborgarskap från surrogatmödrar.

Dessutom skulle kinesiska investerare utnyttja detta för penningtvätt, enligt polisen.
Theerapong, den misstänkte, ska ha varit inblandad i smugglingsoperationen som ledare. CIB kunde spåra den misstänktes bostad efter 7 år.

Enligt polisrapporten ska den misstänkte ha erkänt sina brott som ledare för en smuggling av frysta spermier. Han uppgav att han startade brotten från 2014 till 2017. Det rapporterades att den misstänkte skulle få 10,000 15,000 till 100 XNUMX baht per XNUMX-rör smuggling.

Den misstänkte tillade vidare att i Thailand var det komplicerat att begära tillstånd för surrogatmödraskap, och kostnaden var mycket dyr. Däremot kostade surrogatmödraskap i Laos PDR och Kambodja mindre och var lagligt.

Inledningsvis eskorterades Theerapong till förhörstjänstemän från CIB för vidare juridisk behandling.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.