Thailändska och Myanmars myndigheter gör en razzia i massiv onlinespelhall vid gränsen mellan Thailand och Myanmar

Nationell-

Den 24 februari 2024 inledde Myanmars militärer och poliser en razzia i en byggnad som används som kontor för onlinespel vid gränsen mellan Thailand och Myanmar, nära Mae Sai, Chiang Rai.

Enligt lokala medier i Myanmar, den 22 februari, misstänktes byggnaden vara en bostad för thailändska, kinesiska och burmesiska medborgare som arbetar för webbsidor för hasardspel online. Under razzian hittades mer än 689 anställda inklusive kineser, burmeser och 140 thailändska medborgare.

Myanmarpolisen kunde konfiskera 400 datorenheter, 270 telefoner, 10 bilar och 170 motorcyklar som bevis.

Operationen var framgångsrik med samarbete från den thailändska regeringen som svar på att många offer fallit för webbsidor för hasardspel online. Enligt lokala medier i Myanmar började många thailändare som hade arbetat i Tachileik, Myanmar, återvända till Thailand trots att de inte arbetade för webbsidor för hasardspel online.

Smakämnen Myanmars regering ska ha upprättat poliskontroller och noggrant inspekterat thailändska medborgare från dörr till dörr, vilket orsakat paranoia bland thailändare som arbetar i området. De sökte enligt uppgift efter dem som arbetade illegalt.

Myanmars regering varnade för att de som bröt mot lagarna skulle ställas inför rättsliga åtgärder med sex månaders fängelse i Kengtung, Shan State, Myanmar, innan de utvisas till Thailand för vidare rättslig behandling.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.